Ασυμμάζευτος… Ακάρ από τα κατεχόμενα: «Οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους»

Στην Αμμόχωστο βρέθηκε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ που συνεχίζει την περιοδεία του στα κατεχόμενα. Κάλεσε την Ελλάδα να… «μαζέψει τα μυαλά» της και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από την Κύπρο! Επανάλαβε ότι η στάση της Άγκυρας «είναι όπως και πριν 45 χρόνια» και πως η Κύπρος «είναι εθνικό μας θέμα».

Στα κατεχόμενα παραμένει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρκαι για ακόμη μια φορά δεν απέφυγε τις ακραία προκλητικές δηλώσεις. Κάλεσε τους… γείτονες της Τουρκίας, δηλαδή την Ελλάδα, να «μαζέψουν τα μυαλά τους», επανέλαβε ότι τα κατοχικά στρατεύματα δεν θα φύγουν από την Κύπρο και ζήτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάει μαθήματα από το παρελθόν!

Ο Ακάρ βρίσκεται από την Παρασκευή στακατεχόμενα και το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019), αφού επισκέφτηκε στρατιωτικέςμονάδες βρέθηκε, σύμφωνα με τη Χουριέτ, στηνΑμμόχωστο, στηρίζοντας έτσι τους τουρκοκύπριους που τον τελευταίο καιρό έχουν δηλώσει πως θέλουν να «ανοίξουν» τη μαρτυρική πόλη για να την κατοικήσουν

Η επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα αλλά και οι ακραία προκλητικές δηλώσεις του γίνονται την ώρα που ξεκινούν νέες προσπάθειες γιαεπανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τοΚυπριακό. Και ενώ χθες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Ακάρ έρχεται να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Γι’ αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Και επανέλαβε ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρο. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.