Βοτανικός: Βούληση υπάρχει! Χρήματα;

Ο Βοτανικός αντιμετωπίστηκε εξ αρχής με διαφορετική προσέγγιση από το Sportime, σε σχέση με την κοινή πεποίθηση.

Ως πλάνο Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν ήταν πολύ… τουριστικό. Προκειμένου, λοιπόν, να στιγματιστεί κάποιος, το απαξίωνε για να έχει το κεφάλι του ήσυχο βρε αδερφέ.

Τώρα η Διπλή Ανάπλαση που εκκίνησε ξανά με την προωθητική ενέργεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν έχει βγει ένας να μιλήσει ανοικτά εναντίον. Όσοι το κάνουν δε στις τάξεις των φιλάθλων, προσέχουν και το «και» μην γνωρίσουν την κατακραυγή. Αυτά που περνούσαν χρόνια οι υπερασπιστές του μοναδικού νομοθετημένου πλάνου στέγασης για το «τριφύλλι».

Βούληση, λοιπόν, υπάρχει πλέον. Έχουν μιλήσει και δεσμευτεί πολιτικοί από όλους τους χώρους. Ο Τύπος «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία υλοποίησης του πλάνου που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ανέσυρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ήταν σημαντική παράμετρος αυτή. Να θέλει το Παναθηναϊκό περιβάλλον λύση του ζητήματος στέγασης προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Η επόμενη παράμετρος, που αφορά την υλοποίηση, είναι το χρήμα. Για αυτό δεν έχει μιλήσει κανείς ακόμη, πέρα από κάποιες αναφορές σε βοήθεια από την Περιφέρεια και κάποιες αοριστίες για επενδυτικές πηγές. Στο παιχνίδι θα μπει η λαϊκή βάση, αλλά και πάλι δεν φτάνει. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportime (φύλλο 31ης Μαΐου)… κοστολόγησε μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο 60 εκατ. ευρώ.

Να καλυφθεί το κόστος από τις τράπεζες αποτελεί ευχολόγιο. Δεν είναι σαφές πως προκύπτει η τόση υπεραισιοδοξία ότι θα βοηθήσουν με δάνεια το έργο, ωστόσο οφείλουμε εγκαίρως να τονίσουμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν η όλη συζήτηση φτάσει στο χρήμα, θα έχουμε… κλάματα!

Μόνο αν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση θα έχει πραγματικές πιθανότητες υλοποίησης ο Βοτανικός. Αλλιώς θα μείνει η λιγούρα σε όσους το ονειρευόμαστε όλο αυτόν τον καιρό και άλλη μία καταστροφή, μετά τη Λεωφόρο, του Γουδή και το Athens Alive, στο παλμαρέ όσων δεν έχουν δική τους γνώμη για τις εξελίξεις μα αποτελούν ουρές άλλων…

Πηγή: sportime.gr