Δυτική Μάνη: Μετέτρεψαν σε χωματερές δύο φαράγγια

Ένα περιβαλλοντικό «έγκλημα» συντελείται αυτή την περίοδο στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στο όνομα δήθεν της καθαριότητας των τουριστικών περιοχών, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Δύο φαράγγια στον ορεινό όγκο του Δήμου, κοντά στα χωριά Λαγκάδια και Μηλέα, έχουν μετατραπεί σε χωματερές, αφού ανοιχτά φορτηγά σε καθημερινή βάση, ακόμα και χθες το πρωί, μεταφέρουν τα σκουπίδια από άλλες περιοχές. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το site, στο χωριό Λαγκάδια χρησιμοποιούν το ρέμα του Αϊ Γιώργη, που καταλήγει στη θάλασσα του “Πανταζή”, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και το 2016 ως χωματερή σκουπιδιών.

Πριν από κάποιες μέρες αγανακτισμένοι κάτοικοι επικοινώνησαν με το “Θ”, καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν. Αυτή ήταν και η αφορμή του ρεπορτάζ που δημοσιεύει το site.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν βρέθηκαν απεσταλμένοι του site στα δύο φαράγγια «δεν πίστευαν στα μάτια τους» αφού οι εικόνες θύμιζαν πολύ έντονα όλα αυτά που γίνονται, εδώ και χρόνια, στη Μαραθόλακκα του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως επισημαίνεται, οι δύο δεξαμενές που φαίνονται στις φωτογραφίες, που λειτουργούν εν είδει πυρασφάλειας, είναι άδειες.

«Τόνοι σκουπιδιών έχουν γεμίσει και τα δύο φαράγγια και, φυσικά, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αφού δε φαίνεται οι αρμόδιοι να κάνουν καμία κίνηση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ορθολογικό τρόπο» αναφέρει το δημοσίευμα του “Θ”.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος και για άλλες ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον: «Το χειρότερο είναι ότι και οι δύο σκουπιδοπεριοχές καταλήγουν στη θάλασσα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Σκεφθείτε τι μπορεί να συμβεί αν βρέξει αυτή την περίοδο ή δύο μήνες αργότερα. Λύματα και σκουπίδια θα πλημμυρίσουν τη θάλασσα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το περιβάλλον και τον τουρισμό. Σκεφθείτε τι μπορεί να συμβεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται αυτήν περίοδο. Τα σκουπίδια με τα αντικείμενα που περιέχουν γυαλιά ή οποιαδήποτε άλλη εύφλεκτη ύλη, μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη αιτία για μια ανείπωτη περιβαλλοντική καταστροφή».

Πηγή: tharrosnews.gr