Ο διοικητής «διόρισε» παράνομα νόμιμες αποκλειστικές να εντοπίσουν τις παράνομες!

Δεν ήταν αποκλειστική νοσηλεύτρια, ήταν μια γυναίκα που φρόντιζε μια κυρία στο σπίτι της και την ακολούθησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε.

Αυτό τόνισε ο Χάρης Μοβσεσιάν, φίλος της γυναίκας που το πρωί του Σαββάτου έπεσε απο το μπαλκόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Για 5 χρόνια φρόντιζε τον κατάκοιτο πατέρα μου, είπε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε πως η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν ζούσε 25 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς άδεια παραμονής, παρά το γεγονός πως ο ίδιος την παρότρυνε συνεχώς να βγάλει.

Δούλευε περισσότερο σε σπίτια με ηλικιωμένους, τόνισε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε οτι “δεν κράταγε τίποτα εδώ, τα έστελνε όλα για τα παιδιά και τα εγγόνια”.

Ο κ. Μοβζεσιάν έκανε λόγω για “καρφωτή” η οποία οδήγησε τους αστυνομικούς στο θάλαμο και τη γυναίκα στο μπαλκόνι, απ’ όπου έπεσε στο κενό.

“Δεν πέθανε αμέσως, προσπάθησαν να την φροντίσουν οι γιατροί κι απ’ ότι έμαθα πέθανε από ανακοπή, καθώς είχε την καρδιά της” πρόσθεσε.

Πάνος Παπανικολάου – γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών

Για κυκλώματα δουλεμπορίας που αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και εκμεταλλεύονται τη μαύρη εργασία παράνομων αποκλειστικών νοσηλευτριών έκανε λόγο στο σταθμό μας ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Πάνος Παπανικολάου.

Πρόσθεσε οτι “αν μια γυναίκα παίρνει 50 ευρώ αυτοί θα πάρουν τα 20 και θα τις αφήσουν τα 30. Απειλούν και προϊσταμένες νοσοκομείων, άλλες νοσηλεύτριες εκτός του κυκλώματος και δρουν ανενόχλητοι από υπουργούς και διοικητές”.

“Μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο διάφοροι κύριοι που δεν τους ενοχλεί κανείς και μάλιστα έχουν και κινητά τηλέφωνα πάνω. Γιατί δεν γίνεται μια έρευνα με βάση το κινητό να βρεθούν;” αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου.

“Η ουσία είναι γιατί χρειαζόμαστε αποκλειστικές νοσηλεύτριες. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Εδώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και όταν οι συγγενείς δεν μπορούν να κάνουν μέρος του νοσηλευτικού έργου αναγκάζονται να επιστρατεύουν αποκλειστικές νοσηλεύτριες” συμπλήρωσε.

Με έχουν απειλήσει και εμένα προσωπικά, πήγαμε και σε αστυνομία και σε εισαγγελέα αλλά αποτέλεσμα κανένα.

Για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο των νοσοκομείων και εκμεταλλεύονται εργαζόμενες, μίλησε στο σταθμό μας η πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας αποκλειστικών νοσηλευτριών Κωνσταντίνα Σιώρη.

“Η διαδικασία αρχίζει από αυτούς που διακινούν τα καρτελάκια που γράφουν “ελληνίδες αποκλειστικές” και τις τιμές. Αν πάρεις στο κινητό τηλέφωνο, δεν απαντά, και στη συνέχεια καλούν εκείνοι από άγνωστο νούμερο”, πρόσθεσε.

“Κάποιες φορές χρειάστηκε να φύγουμε αστυνομική συνοδεία απο το νοσοκομείο γιατί μας απειλούν με τη ζωή και την οικογένεια, “θα σε σκοτώσουμε, θα βρεθείς στο χαντάκι” μας λένε. Τα φαινόμενα βίας και απειλών είναι καθημερινά” πρόσθεσε.

Αν υπήρχε η βούληση από την πολιτεία, δεν θα υπήρχε καν θέμα, συμπλήρωσε η κα Σιώρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Να επέμβει ο Εισαγγελέας για το θάνατο της άτυχης παράνομης αποκλειστικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Παράνομο έγγραφο του Διοικητή 3 ημέρες πριν το θάνατό της που αναθέτει τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών

Περιήλθε στην κατοχή μας έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία, με το οποίο παράνομα ανατίθεται ο έλεγχος και ο εντοπισμός παράνομων αποκλειστικών στο Νοσοκομείο σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών.
Άκρως παράνομη πράξη καθ’ ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο. Η εγκύκλιος Πολάκη ορίζει τη φύλαξη του Νοσοκομείου και το Νοσηλευτικό ως υπεύθυνους για τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών. Φυσικά εμείς διαφωνούμε με την εγκύκλιο στο σκέλος που ανατίθεται ο έλεγχος στο Νοσηλευτικό προσωπικό καθ’ ότι δεν είναι στα καθήκοντά του.
26 Ιουνίου κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη εντολή του Διοικητή και τρεις ημέρες μετά έγινε το τραγικό συμβάν. Θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.

Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας.
Μέχρι την έκδοση της εντολής Διοικητή και πριν την παράνομη καθαίρεση του προϊστάμενου Επιστασίας πριν τρεις μήνες είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας και είχαν σταλεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών στα Δικαστήρια.
Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;
Με βία και καταστολή δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών. Χρειάζονται προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την δαπάνη για όλο το 24ωρο των ασθενών που χρήζουν περιποίηση από αποκλειστικές Νοσοκόμες.
Να ενισχυθεί η φύλαξη των Νοσοκομείων για να διενεργείται έλεγχος παρουσία της Αστυνομίας.
Σας κοινοποιούμε το έγγραφο της Διοίκησης και την εγκύκλιο Πολάκη.

Πηγή: ereportaz.gr