Τα δάκρυα του Λάνθιμου μόλις η Ολίβια Κόλμαν πήρε το Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου

Το Οσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε η Ολίβια Κόλμαν στα φετινά βραβεία Οσκαρ 2019.

Η Ολίβια Κόλμαν έμεινε ομολογουμένως άφωνη μόλις άκουσε το όνομά της, ενώ μόλις ανέβηκε να πάρει το βραβείο δεν μπορούσε καλά καλά να πιστέψει πως κέρδισε ένα τέτοιο βραβείο, αναφωνώντας «Ουάου, έχω ένα Οσκαρ, γειά».

Ωστόσο την ώρα που η Ολίβια Κόλμαν έλεγε σε όλους τους διάσημους και χολιγουντιανούς καλεσμένους πως δεν θα βάλει τα κλάματα πάνω στην σκηνή, ο Ελληνας σκηνοθέτης της ταινίας The Favourite, Γιώργος Λάνθιμος, δεν άντεξε και δάκρυσε.

Κάνοντας κοντινό η κάμερα στον Ελληνα σκηνοθέτη και στην γυναίκα του, Αριάν Λαμπέντ, και οι δύο φαινόντουσαν εμφανώς συγκινημένοι από την βράβευση της Βρετανίδας Ολίβια Κόλμαν.

 

Μάλιστα η Ολίβια Κόλμαν δεν θα μπορούσε να μην κοιτάξει τον Ελληνα σκηνοθέτη και να μην τον ευχαριστήσει πάνω από την σκηνή των Οσκαρ, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης και πως λάτρεψε κάθε στιγμή από την συνεργασία τους.

Τέλος να σημειωθεί πως η ταινία The Favourite έφυγε από τα βραβεία της Ακαδημίας με ένα βραβείο, ενώ τα χρυσά αγαλματίδια σάρωσαν το Roma του Κουαρόν και το Bohemian Rhapsody.