Φάνης Μουρατίδης: Τη γυναίκα μου συνεχίζω να την ανακαλύπτω

«Αισθάνομαι σαν ένας θεατής που τη βλέπω πώς εξελίσσεται και στέκεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας», λέει ο ηθοποιός για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι ένα από τα πιο όμορφα και αγαπημένα ζευγάρια. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά και για πρώτη φορά φέτος θα παίξουν μαζί σε θεατρική παράσταση. Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Down Town της Κύπρου τόσο για τη συνεργασία τους όσο και τι ξεχωρίζει στη γυναίκα του μετά από τα τόσα χρόνια που είναι μαζί.

Image result for ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Αυτό το καλοκαίρι θα παίξεις για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή με τη σύζυγό σου. Πώς είναι να παίζεις με την Άννα-Μαρία;

Σωστά, παίζουμε πρώτη φορά μαζί στο θέατρο. Είναι δύσκολο για μια οικογένεια, όπου και οι δύο γονείς κάνουμε την ίδια δουλειά, να είμαστε μαζί σε μια παράσταση γιατί, όταν μεγαλώνουμε παιδιά, δεν μπορούμε να λείπουμε και οι δύο από το σπίτι, τις ίδιες ώρες. Οπότε, είναι μια δύσκολη ιστορία, θέλει συγχρονισμό, στρατηγική και υποχωρήσεις. Είναι σαν μια μαθηματική εξίσωση. Φέτος, έτυχε η συνθήκη. Έτυχε τα παιδιά να έχουν μεγαλώσει, να είναι καλοκαίρι, με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ένα ωραίο έργο με καλούς συνεργάτες, με τον Γρηγόρη Βαλτινό που ξέρει το έργο.

Image result for ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Θα έχετε και τα παιδιά μαζί;

Ναι, θα έχουμε και τα παιδιά μαζί. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε, το τολμήσαμε, και χαιρόμαστε που το κάνουμε. Και εύχομαι η παράσταση να επικοινωνήσει με το κοινό της Κύπρου. Το έργο το έφτιαξε ο Γρηγόρης Βαλτινός, και νομίζω πως έχει γίνει μια ωραία διανομή, με τους ανθρώπους της παραγωγής να έχουν πέσει με τα μούτρα από πάνω, με πολύ σεβασμό. Δεν έχω πάει ποτέ περιοδεία στην Κύπρο! Είναι ένα στοίχημα, με την έννοια της περιπέτειας και της περιέργειας. Είναι και η Εβελίνα Παπούλια ένας φοβερός άνθρωπος – δεν χρειάζεται να πω πόσο ταλαντούχα είναι! Είναι φοβερός συνεργάτης, και είναι τέλεια που είναι στη δουλειά. Το ίδιο θα έλεγα και για τον Λευτέρη Ζαμπετάκη, που είναι εξαιρετικό παιδί, ταλαντούχο, με αγάπη για το αντικείμενο. Είμαστε υπέροχη παρέα, και μακάρι να είχαμε και 10 Τάσους (σ.σ. Τρύφωνος) που επιμελείται την παραγωγή.

Image result for ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Συνήθως τα αντίθετα έλκονται. Τι είναι αυτό που έχει η Άννα-Μαρία και σε ελκύει;

Δεν είμαστε μόνο «ένα ζευγάρι» – είμαστε «οικογένεια». Είναι διαφορετικό πράγμα. Φτιάχνοντας την οικογένειά σου, ανακαλύπτεις το εύρος των δυνατοτήτων του άλλου. Δηλαδή, αν εγώ είμαι καλός κολυμβητής, θα το καταλάβεις όταν με δεις να κολυμπάω. Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, η Άννα-Μαρία μπόρεσε να σταθεί και να είναι ο στυλοβάτης της οικογένειάς μας. Είναι πιο οργανωτική και προγραμματισμένη από εμένα – εγώ είμαι πιο χύμα. Με πολύ ισχυρή μνήμη, πολλή αγάπη και αφοσίωση στα πράγματα, είναι ένας άνθρωπος που δεν αισθάνεται το αίσθημα της θυσίας και της υπέρβασης, γιατί έτσι είναι ως άνθρωπος. Συνεχίζω να την ανακαλύπτω ακόμη με τα χρόνια. Αισθάνομαι σαν ένας θεατής που τη βλέπω πώς εξελίσσεται και στέκεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Με τα υπέρ και τα κατά. Με τα λάθη μας, τις υπερβολές μας, με τα όλα μας. Οικογένεια δεν είναι μόνο ένα ζευγάρι με τα παιδιά. Συνηθίζω να λέω πως σε μια οικογένεια δύο άνθρωποι συναντιόνται, αλλά δύο χωριά μαζεύονται.